Volledig scherm
PREMIUM
Ferdy Druijf tijdens de oefenwedstrijd NEC-Hanover 96. © Toin Damen

Ferdy Druijf niet bang voor druk bij crisisclub NEC

NIJMEGEN - De Nijmeegse hoop op eerherstel en promotie is gevestigd op een 20-jarige spits uit Uitgeest: Ferdy Druijf. ,,Ik wil NEC helpen revanche te nemen op de eerste seizoenshelft.’’

Quote

Bij AZ staan vier spitsen boven mij in de pikorde. Ik zou daardoor minder speeltijd krijgen

Ferdy Druijf, Spits van NEC

Ferdy Druijf moet het veel scorende baken vormen voor de wederopstanding van NEC in de tweede seizoenshelft. Tot nu toe is de huurling van AZ (20) de enige winterse versterking in de selectie.

De crisisclub staat teleurstellend twaalfde in de eerste divisie. Voetballen onder immense druk; dat is precies waar de jonge aanvaller naar op zoek is in Nijmegen.

,,Bij NEC komt meer druk op mijn schouders. Ik ben niet bang dat die druk verlammend werkt. Ik ga daardoor niet minder gas geven’’, zegt Druijf, die in de eerste seizoenshelft indruk maakte bij Jong AZ in dezelfde competitie. ,,Daar was toch even wat minder druk. We stonden onderaan, maar konden niet degraderen. Bij NEC móet ik me laten zien, móet ik presteren. We móeten de nacompetitie halen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.