Volledig scherm
Zian Flemming (links) passeert Noah Lewis van FC Dordrecht. © BSR Agency / Jack Wolters

Flemming baalt van nederlaag tegen FC Dordrecht

DORDRECHT De voortekenen waren goed vrijdagavond in Dordrecht toen Zian Flemming al na vijf minuten in de wedstrijd tegen FC Dordrecht doelman Andries Noppert met een doelgerichte schuiver testte. NEC had de bal en de van PEC Zwolle gehuurde middenvelder opende sterk.

 ,,Wij waren de hele eerste helft de betere ploeg’’, zei Flemming. ,,Alleen waren te slordig in de eindfase.’’ Daarmee doelde Flemming vooral op de voorzetten van beide flanken die nooit aankwamen bij de mensen voor wie ze bedoeld waren. 

Over de tweede helft, toen NEC vergeefs op zoek naar de gelijkmaker, wilde hij het liever niet meer hebben. ,,We hadden het lastig. Toen was het verschil met de eerste helft wel erg groot.’’ Flemming baalde zichtbaar van de uiteindelijke 2-0 nederlaag tegen de hekkensluiter van de eerste divisie. ,,Ik ben naar NEC gekomen om goed te spelen. Om belangrijk te zijn voor de ploeg. En om te winnen.’’  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.