Volledig scherm
Mart Dijkstra van NEC in duel met Elmo Lieftink van Go Ahead Eagles. © BSR/SOCCRATES

Flemming leidt NEC naar punt bij weerzien met De Gier

updateNIJMEGEN - Zian Flemming heeft NEC vrijdag aan de hand genomen tegen Go Ahead Eagles: 3-3. De huurling van PEC Zwolle stond met twee doelpunten en één assist aan de basis van de comeback van de Nijmeegse ploeg na een 3-1 achterstand.

Voor NEC was het gelijkspel tegen oud-trainer Jack de Gier, in april ontslagen in De Goffert, alweer het vierde van het seizoen. Na acht wedstrijden bezet de equipe van de trainers François Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijer de elfde plek in de eerste divisie.

NEC stond door haast twee identieke doelpunten – beide keren tikte linksbuiten Martijn Berden van GA Eagles bij de tweede paal van dichtbij binnen – na 24 minuten al met 2-0 achter. Daarna hielp Flemming met zijn eerste geslaagde actie van de eerste helft zijn ploeg terug in de wedstrijd, door een afgeslagen bal in één keer op de slof te nemen.

Nadat Maecky Ngombo na rust de marge weer op twee had gebracht, stelde Flemming spits Etien Velikonja in staat om in twee instanties de aansluitingstreffer aan te tekenen. Nog geen vier minuten later (in de 72ste minuut) maakte Flemming met zijn tweede van de avond de comeback compleet. Hij schoot een strafschop feilloos in de hoek na een overtreding op Jonathan Okita.

Na de gelijkmaker van Flemming drong NEC aan, maar omdat Velikonja en Okita misten in kansrijke positie bleef het 3-3.

NEC-Go Ahead Eagles 3-3 (1-2)
15. Berden 0-1, 24. Berden 0-2, 37. Flemming 1-2, 52. Ngombo 1-3, 68. Velikonja 2-3, 72. Flemming (penalty) 3-3.
Scheidsrechter: Bax.
Toeschouwers: 7.356.
Geel: Flemming (NEC), Navratil, Van der Venne, Brito (Go Ahead Eagles).
NEC: Branderhorst; Van Rooij, Sturing, Kvida, Kuipers; Van de Looi (60. Van Landschoot), Flemming, Dijkstra; Musaba (84. Wolters), Velikonja, Okita.
Go Ahead Eagles: Verhulst; Mertens, Beukema, Veldmate (61. Bliek), Brito; Corboz, Van der Venne (84. Bannink), Lieftink; Navrátil, Ngombo (65. Rabillard), Berden.

Lees hieronder terug hoe de wedstrijd verliep en bekijk hier de samenvatting. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.