Volledig scherm
Zian Flemming van NEC haalt de bal uit het doel naar zijn benutte penalty op Hobie Verhulst van Go Ahead Eagles. © BSR Agency

Flemming na hoofdrol tegen Eagles: ‘De ban bij NEC is gebroken’

NIJMEGEN - De opluchting straalde vrijdagavond na het competitieduel met Go Ahead Eagles (3-3) van het gezicht van Zian Flemming af. Eindelijk had hij gescoord voor zijn nieuwe club NEC. Niet één maar twee keer.

Met zijn doelpunten (en assist op Etien Velikonja) leide Flemming zijn ploeg na een 3-1 achterstand naar het vierde gelijkspel van het seizoen. ,,De ban is gebroken”, sprak de oud-Ajacied in de catacomben van De Goffert. ,,Dat is wel zo fijn. Niet dat ik tegen mijn eerste doelpunt bij NEC aan zat te hikken overigens, maar de druk om te scoren wordt per wedstrijd natuurlijk wel hoger.”

Het duel met GA Eagles was zijn vierde voor NEC, elke wedstrijd speelde hij helemaal. ,,Dit was de beste wedstrijd sinds ik hier ben, op het eerste deel na dan. Je ziet ook dat we nog zoekende zijn als team, maar het spel gaat steeds vloeiender.”

Man van de wedstrijd

Met zijn betrokkenheid bij alle drie de Nijmeegse goals werd hij verkozen tot man van de wedstrijd tegen de Deventer formatie. ,,Hopelijk zit er nog wat lekkers in de tas met boodschappen”, doelde Flemming (21) op de beloning van de eretitel. ,,Toch ben ik niet helemaal tevreden. Ik kan nog beter.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.