Volledig scherm
Adrie Bogers, François Gesthuizen en Rogier Meijer geven aanwijzingen op de bank van NEC. © Broer van den Boom

François Gesthuizen: ‘Hier hebben we keihard voor gewerkt’

KERKRADE - François Gesthuizen deelde de wedstrijd van vrijdagavond op in twee fases. ,,Het eerste uur waarin wij de controle hadden en het laatste half uur toen Roda JC alles of niets ging spelen en wij onder druk kwamen’’, zei de trainer van NEC na de 2-1 zege in Kerkrade. 

In dat eerste uur constateerde Gesthuizen ook nog eens dat zijn ploeg nauwelijks kansen had weggegeven. ,,Laten we eerlijk zijn, Jellert (Van Landschoot, red) heeft zelfs de 3-0 op zijn schoen. Scoort hij, dan is de wedstrijd klaar. Het laatste half uur ging Roda met vier spitsen spelen. Daarom brachten wij Frank Sturing in. Een extra kopper in de verdediging. In de lucht verloren we daarna geen duel meer. Deze overwinning werkt als doping voor de ploeg. In de kleedkamer hebben we iedereen met beide beentjes op de grond gehouden, maar dit hadden we nodig. Hier hebben we keihard voor gewerkt. Misschien vraag ik onze chauffeur wel om rustig naar Nijmegen te rijden. Kunnen we er extra lang van genieten.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.