Gabor Babos
Volledig scherm
Gabor Babos © David van Haren

Gábor Babos ruilt NEC in voor NAC

NIJMEGEN NEC moet op zoek naar een nieuwe keeperstrainer. Na twee seizoenen in Nijmegen keert Gábor Babos (45) terug bij NAC, waar hij de opvolger wordt van Jelle ten Rouwelaar. Het clubicoon uit Breda tekende vorig week een contract als keeperstrainer bij Anderlecht. 

Voor Babos begon het avontuur in Nederland twintig jaar geleden bij NAC toen trainer Henk ten Cate hem van MTK Boedapest meenam naar Breda. De Hongaarse doelman  verkaste na vier jaar naar Feyenoord, maar beleefde zijn mooiste jaren in Nijmegen. Acht seizoenen stond hij onder de lat bij NEC. In 2013 keerde hij terug bij NAC waar hij tweede keeper werd achter Ten Rouwelaar om in 2015 een punt te zetten achter een loopbaan van twintig jaar. 

Babos werd keeperstrainer bij de jeugd van NAC en hoofdtrainer bij amateurclub BSC uit zijn woonplaats Roosendaal. Toen NEC zich in maart 2018 bij hem meldde om Wilfried Brookhuis (die herstelde van een lichte hersenbloeding) te vervangen, zegde de Hongaar twee banen op en reed hij elke dag weer de 250 kilometer op en neer tussen Roosendaal en Nijmegen. Daar komt nu dus weer een eind aan.   

Met Wilfried Brookhuis (58) heeft NEC de logische opvolger van Gábor Babos in huis. De Tukker heeft als keeperstrainer van de voetbalacademie de handschoenen nooit uitgetrokken en kan zo overgeheveld worden naar de selectie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.