Volledig scherm
Ragnar Oratmangoen (rechts) voor TOP Oss in actie tegen NEC. © BSR/SOCCRATES

Gebrek aan rendement leidt vertrek Oratmangoen bij NEC in

NIJMEGEN - Een gebrek aan rendement én hevige concurrentie leidt het vertrek van jeugdproduct Ragnar Oratmangoen bij NEC in, dat stelt trainer François Gesthuizen van de Nijmeegse eerstedivisionist.

Oratmangoen (21) werd maandag door NEC te kennen gegeven dat hij kan uitkijken naar een nieuwe club. Het product uit de eigen voetbalacademie ontbrak net als Paolo Sabak die avond al bij de oefenwedstrijd tegen DIO’30 (1-7).

Concurrentie

Volledig scherm
Ragnar Oratmangoen. © David van Haren

,,Ragnar heeft net als Paolo weinig perspectief op een basisplaats. Voor zowel de positie achter de spits als op de flanken is er veel concurrentie”, legt Gesthuizen uit. 

Bovendien moet NEC snijden in de selectie om het spelersbudget op orde te brengen. ,,We willen eerlijk naar ze zijn en communiceren het nu om ze ruimte bieden om in alle rust op zoek te gaan naar een nieuwe club.”

Oratmangoen maakte juist vorig seizoen als huurspeler nog indruk bij competitiegenoot TOP Oss (drie goals, zes assists). ,,Bij NEC hanteren we een ander, aanvallender systeem. Bij TOP had Ragnar meer vrijheid”, geeft Gesthuizen aan. 

Kansen gehad

Het is ook niet zo dat Oratmangoen geen kans heeft gehad, stelt de NEC-trainer. ,,Adrie Bogers (een van de andere coaches, red.) heeft hem al langer meegemaakt. We vinden rendement belangrijk, daar hebben we bij Ragnar ook naar gekeken.”

NEC en Oratmangoen zijn momenteel in gesprek over de afwikkeling van het contract, dat enkele maanden geleden nog is verlengd tot de zomer van 2022. Zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin laat namens de speler weten geen commentaar te willen geven over de situatie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.