Volledig scherm
NEC’er Rens van Eijden (rechts) in actie tegen SC Cambuur. © Henk Jan Dijks/Pro Shots

Geen onderzoek naar ‘tik’ in slotminuut NEC - Cambuur

NIJMEGEN - De aanklager betaald voetbal ziet geen reden onderzoek in te stellen naar de ‘klap’ die Karim Rossi uitdeelde in de slotminuut van het duel NEC-Cambuur. Vlak na het incident maakte Cambuur de gelijkmaker.

Volgens een woordvoerder van de KNVB zijn de beelden van alle duels zoals gebruikelijk bekeken, maar was er geen aanleiding voor verder onderzoek naar het incident in het duel NEC-Cambuur.

NEC verspeelde in het slot van het openingsduel van de eerste divisie een 2-0 voorsprong. De gelijkmaker viel in de laatste minuut van de extra tijd. NEC-verdediger Rens van Eijden kreeg vlak voor dat doelpunt van Emanuelle Mbende een ‘hoek’ van spits Rossi (vanaf minuut 4.35 in de samenvatting). De twee vielen op de grond en bleven liggen in het strafschopgebied.

Na de wedstrijd waren Van Eijden en zijn trainer Jack de Gier woedend dat de arbitrage het voorval over het hoofd had gezien. Technisch directeur Remco Oversier van NEC wil niet reageren op het uitblijven van een onderzoek. ,,Ik wil daar verder niet op terugkijken.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt
    PREMIUM

    Youri Loen terug naar De Goffert in het ‘verkeerde’ shirt

    NIJMEGEN - Voetbaltrainers houden de opstelling in aanloop naar een wedstrijd het liefst zo lang mogelijk geheim, maar Youri Loen (28) doet niet moeilijk als hem gevraagd wordt naar de eerste elf van Almere City, dat vrijdagavond in De Goffert aantreedt tegen NEC. ,,Links op het middenveld staat Youri Loen. De andere tien plekken moeten nog worden ingevuld’’, zegt de oud-NEC’er met een grote glimlach op zijn gezicht.