Volledig scherm
Josef Kvida viert de 3-3 met NEC. © BSR Agency

Gelegenheidsspits Kvida pakt voor NEC eerste punt van het seizoen in bizarre slotfase

AMSTERDAM – Eén helft maakte NEC maandagavond in Amsterdam aanspraak op een overwinning, maar na rust zakten de Nijmegenaren ver weg en leek Jong Ajax toch nog de 3-2 zege te pakken. Tot Josef Kvida in de slotminuut een pakkend offensief van NEC bekroonde met de niet meer verwachte 3-3.

NEC schoot maandagavond struikelend uit de startblokken toen Matthijs Branderhorst als in de 6de minuut de bal na een venijnig schot van Kenneth Taylor van de borst liet stuiten, waarna de rebound een prooi werd voor Lassina Traoré.

De vroege achterstand verlamde NEC niet. Vanuit een gesloten middenveld (met Mart Dijkstra voor Mike Trésor Ndayyshimiye) loerden de Nijmegenaren op de counter. In die strijdwijze speelde vooral Randy Wolters een hoofdrol. De flankspeler was zijn basisplaats kwijtgeraakt, maar trad op De Toekomst aan voor de niet fitte Jonathan Okita. 

2-1 voorsprong

Wolters bleek met zijn snelheid een plaag voor de Amsterdamse verdediging, maar beschikte deze zomerse avond vooral over een vlijmscherpe voorzet. Na 21 minuten bediende hij op die manier Sven B raken en zeventien minuten later Anthony Musaba. Plots koesterde NEC een 2-1 voorsprong.

Musaba verzuimde zijn ploeg nog voor rust op 1-3 te zetten. Na een splijtende pass van Van de Looi schoof hij de bal wel voorbij doelman Dominik Kotarski, maar ook langs de verre paal. De tweede helft was nog geen drie minuten toen Sven Braken net iets te langs treuzelde om Jong Ajax een nieuwe dreun te verkopen.

Vanaf dat moment waren de uitbraken van NEC op de vingers van een hand te tellen. De bal was steeds vaker bij Ajax dat in de 55ste en 63ste minuut scoorde via Victor Jensen en Ryan Gravenberch: 3-2. Vlak voor het einde van het duel veroorzaakte Sanniez nog een strafschop. 

Kvida zorgt voor bekroning

De pingel van Jensen werd Branderhorst gestopt. In blessuretijd werd het onverwachts nog razend spannend. Doelman Kotarski stopte een inzet van Musaba. Voor de bekroning zorgde Josef Kvida. De centrale verdediger passeerde in de laatste seconden van de wedstrijd doelman Kotarski: 3-3. 

Lees hieronder het liveblog terug. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.