Volledig scherm
De drie hoofdtrainers van NEC op een rij (van links naar rechts): François Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijer. © Broer van den Boom

Gesthuizen noemt systeemswitch NEC bewuste keuze

WEURT - Trainer François Gesthuizen was vrijdagavond te spreken over NEC. Zijn ploeg was in Weurt te sterk voor RKC Waalwijk met 2-1. ,,De feiten spreken voor zich: RKC speelt in de eredivisie, wij zijn een middenmoter in de eerste divisie.”

De zege is dus knap, vond Gesthuizen. ,,Maar we kunnen hier geen consequenties aan verbinden. Het is maar een oefenwedstrijd. Bovendien moeten we na dit duel nog genoeg keuzes maken. Niet alleen over de spelers, ook over de formatie. We zijn er nog niet over uit of we 5-2-3 of 4-3-3 gaan spelen. Dat we vandaag switchten was een bewuste keuze.”

Keuze door blessures

Dat was de keuze in de vijftalsverdediging niet. ,,Frank Sturing, Mathias Bossaerts en Cas Odenthal konden niet spelen vanwege blessures waardoor we achterin moesten schuiven. Vandaar dat Mart Dijkstra ook centraal achterin stond”, legde Gesthuizen uit.

,,Voor rust dekten we niet goed door, maar gaven we op die goal na niets weg. Over de tweede helft zijn we behoorlijk tevreden. We hebben continu op de helft van RKC gespeeld.”

Bij NEC speelde de contractloze linksback Axel Borgmann de tweede helft mee. Zaterdag eindigt zijn proefperiode. Gesthuizen: ,,We moeten nog over hem gaan zitten, maar het blijft lastig om in vier dagen te zien of hij de juiste man is. Ook omdat hij nog niet fit is om een hele wedstrijd te spelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. NEC wordt winnende goal door de neus geboord

    NEC wordt winnende goal door de neus geboord

    NIJMEGEN - NEC werd vrijdagavond bestolen tegen MVV. In Maastricht hielden de Limburgers de Nijmeegse eerstedivisionist op 0-0, maar dan alleen omdat een glaszuiver doelpunt van Zian Flemming door Edwin de Graaf werd genegeerd. Flemming schoot vier minuten voor tijd tegen de onderkant van de lat, waarna de bal vanachter de doellijn terug het veld in stuiterde. ‘Geen goal’ gaf de scheidsrechter zwaaiend aan. De beelden bewezen later het ongelijk van De Graaf.