François Gesthuizen ziet het misgaan bij NEC.
Volledig scherm
François Gesthuizen ziet het misgaan bij NEC. © BSR Agency

Gesthuizen ziet de tekortkomingen bij NEC

DEVENTER - Natuurlijk wist François Gesthuizen vrijdagavonden na de nederlaag (2-1) tegen Go Ahead Eagles dat de NEC-spelers het vlagsignaal van de grensrechter - net als scheidsrechter Siemen Mulder deed - hadden moeten negeren. 

,,Als de scheidsrechter niet fluit, ga je door. Dat hoor je al bij de amateurs.’’ Soufyan Ahannach had dat als enige goed in de oren geknoopt en gleed een kwartier na de hervatting de bal ongehinderd langs doelman Mattijs Branderhorst voor de ‘dodelijke’ 2-0.  

Tegelijkertijd had de trainer van NEC begrip voor de situatie. ,,Bij dat vlagsignaal staan drie spelers van ons met het gezicht naar die grensrechter.’’ Hij gaf Mulder wel gelijk dat het geen buitenspel was. ,,De bal kwam van het hoofd van Jellert (van Landschoot, red). Maar Mulder had wel voor een overtreding kunnen fluiten. De neus van Jellert was flink beschadigd. Zijn gezicht zat onder het bloed.’’ 

‘Matig aan de bal’

Dat zijn ploeg in het eerste kwartier van de tweede helft (Antoine Rabillard  had al snel voor de 1-0 gezorgd) de wedstrijd uit handen gaf, was niet het enige dat Gesthuizen dwars zat. ,,Wij waren matig aan de bal, stroef in de opbouw en speelden de bal veel te vaak breed of terug. We wilden hier de punten pakken om aansluiting te vinden bij de ploegen die bovenin meedraaien. Zo goed zijn we dus nog niet.’’ 

Vrijdagavond mag NEC het tegendeel bewijzen als NAC naar De Goffert komt. De Nijmeegse eerstedivisionist mist dan Mart Dijkstra. De middenvelder kreeg in Deventer zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is automatisch voor een duel geschorst.