Volledig scherm
Robin Buwalda (L) probeert een voorzet van Ivan Calero Ruiz (R) te verhinderen. De verdediger van NEC komt voor een halfjaar naar Deventer. © Proshots

Go Ahead huurt Buwalda voor half jaar van NEC

Go Ahead Eagles heeft zich voor de rest van het seizoen versterkt met Robin Buwalda. De 23-jarige centrale verdediger wordt voor een halfjaar gehuurd van NEC.

Daarmee is Buwalda al de derde nieuweling die zich deze winter heeft aangesloten bij de Deventer club. Eerder hengelde Go Ahead ook al de verdedigers Levi Opdam (AZ) en Mauro Savastano van Ajax binnen.

Buwalda startte zijn profcarrière bij ADO Den Haag, waar hij op 20 oktober 2013 zijn debuut maakte tegen Ajax. Van 2014 tot 2016 werd hij verhuurd aan VVV-Venlo en op 21 juni 2016 tekende hij een contract bij NEC.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
    PREMIUM

    Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

    HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.