Volledig scherm
Robin Buwalda (L) probeert een voorzet van Ivan Calero Ruiz (R) te verhinderen. De verdediger van NEC komt voor een halfjaar naar Deventer. © Proshots

Go Ahead huurt Buwalda voor half jaar van NEC

Go Ahead Eagles heeft zich voor de rest van het seizoen versterkt met Robin Buwalda. De 23-jarige centrale verdediger wordt voor een halfjaar gehuurd van NEC.

Daarmee is Buwalda al de derde nieuweling die zich deze winter heeft aangesloten bij de Deventer club. Eerder hengelde Go Ahead ook al de verdedigers Levi Opdam (AZ) en Mauro Savastano van Ajax binnen.

Buwalda startte zijn profcarrière bij ADO Den Haag, waar hij op 20 oktober 2013 zijn debuut maakte tegen Ajax. Van 2014 tot 2016 werd hij verhuurd aan VVV-Venlo en op 21 juni 2016 tekende hij een contract bij NEC.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. NEC wordt winnende goal door de neus geboord

    NEC wordt winnende goal door de neus geboord

    NIJMEGEN - NEC werd vrijdagavond bestolen tegen MVV. In Maastricht hielden de Limburgers de Nijmeegse eerstedivisionist op 0-0, maar dan alleen omdat een glaszuiver doelpunt van Zian Flemming door Edwin de Graaf werd genegeerd. Flemming schoot vier minuten voor tijd tegen de onderkant van de lat, waarna de bal vanachter de doellijn terug het veld in stuiterde. ‘Geen goal’ gaf de scheidsrechter zwaaiend aan. De beelden bewezen later het ongelijk van De Graaf.