Goal Ndayishimiye niet genoeg voor NEC: ‘We verdienden drie punten’

EINDHOVEN - Mike Trésor Ndayishimiye hield een dubbel gevoel over aan de uitwedstrijd van NEC bij FC Eindhoven (3-2). De 19-jarige aanvaller maakte als invaller zijn eerste doelpunt, maar ging uiteindelijk onderuit met de Nijmeegse formatie.

Volledig scherm
Mike Trésor Ndayishimiye. © Stanley Gontha

,,We laten het liggen, niet voor de eerste keer”, sprak de negentienjarige Ndayishimiye, die in de tweede helft de 1-1 maakte. Op aangeven van Terry Lartey Sanniez tikte de Belg de bal binnen. ,,Daar verlangde ik naar, hopelijk volgen er meer.”

Ndayishimiye moest het in de eerste seizoenshelft doen met slechts vijf invalbeurten in de eerste divisie. ,,Ik probeer te bewijzen dat ik meer speelminuten verdien, dat doe ik al het hele seizoen. Het is niet zo dat ik vaker speel als ik het zeg. Hopelijk mag ik nu nog vaker meedoen. Ik ben jong, zit pas in mijn eerste seizoen als prof. Dan biedt deze wedstrijd me wel vertrouwen.”

Samen met Romeny zorgde Ndayishimiye na rust voor nieuw elan na een beroerde eerste helft van NEC. ,,Dat haal ik ook als positief punt uit deze wedstrijd. Als jonge jongens maakten we het verschil en ging het beter. We kregen het voor elkaar, eventjes. We verdienden de drie punten, vind ik. Als team zijn wij beter.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.