Medewerkers van NEC aan het werk op het veld in De Goffert dat al voor driekwart 'gestript' is.
Volledig scherm
Medewerkers van NEC aan het werk op het veld in De Goffert dat al voor driekwart 'gestript' is. © DG

Grasmat NEC krijgt noodzakelijke facelift

VIDEONIJMEGEN - Nu het coronavirus een streep heeft gezet onder het voetbalseizoen, maakt NEC van de gelegenheid gebruik om de grasmat in het Goffertstadion aan te pakken. In alle vroegte van Bevrijdingsdag (om 07.00 uur reden de eerste tractoren het veld op) werd het veld gestript.

,,We schrapen het veld af", verduidelijkte Theo van Benthum. ,,Nog beter zou het zijn om de hele toplaag te vervangen, maar dat kost 150.000 euro en dat geld heeft NEC op dit moment niet.” 

Toch is de stadionmanager tevreden met deze ingreep. ,,Als we niets gedaan hadden, waren we volgend seizoen in de problemen gekomen. Dan was het veld al snel ‘los’ komen te liggen. We woelen de grond nu om, voegen speciale zandkorrels en compost toe en verbeteren het leemgehalte. De strook kunstgras aan de zijkant van het veld vervangen we ook. Die was echt versleten. In totaal schrapen we 3 centimeter van het veld af en komt er 6 centimeter bij.”

Eind volgende week wordt het veld in De Goffert opnieuw ingezaaid. ,,En dan hoop ik op een normale zomer. Niet bloedheet met elke dag 30 graden, maar een beetje wisselvallig. Gemiddeld 20 graden. Dat zou het beste zijn”, zegt Van Benthum. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.