Volledig scherm
NEC-verdediger Frank Sturing (tweede van rechts) protesteert in de eerste wedstrijd van de competitie na de gelijkmaker van SC Cambuur. © Pro Shots / Henk Jan Dijks

Grijpt Jack de Gier in na eerste nederlaag van NEC?

NIJMEGEN - Het middenveld van NEC gaat vrijdagavond tegen FC Eindhoven op de schop, afgaande op de training van woensdag. Trainer Jack de Gier van de eerstedivisionist wil zijn opstelling echter nog niet prijsgeven.

Het lijkt erop dat De Gier tegen laagvlieger FC Eindhoven meer zekerheid inbouwt op het middenveld van NEC. Mart Dijkstra en Frank Sturing, die voorlopig in de competitie op de bank begon, speelden op de training woensdag als defensieve middenvelders. Daarvoor moest Tom Overtoom voor de aanvallende impulsen zorgen.

Vrije rol Achahbar

Volledig scherm
NEC-spits Anass Achahbar was goed voor twee goals tegen Helmond Sport. © Pro Shots

Aanvaller Anass Achahbar, goed voor zes doelpunten, schoof van het middenveld door naar de rechtsbuitenpositie. Waar hij een vrije rol had. Daardoor verhuisde Jonathan Okita van de rechter- naar de linkerflank.

De Gier passeerde vorige week Brahim Darri en liet Ole Romeny op linksbuiten spelen tegen Almere City. NEC leed toen de eerste nederlaag van het seizoen: 1-0. Romeny ontbreekt tegen FC Eindhoven omdat hij met Oranje Onder 19 op pad is. Maar Darri lijkt opnieuw genoegen te moeten nemen met een plaats op de bank.

Doodzonde

De Gier zegt echter na de nederlaag tegen Almere City niet echt reden te hebben om in te grijpen. Alhoewel hij wel constateerde dat NEC kwetsbaar was in de omschakeling. ,,We hebben de wedstrijd teruggekeken en het is doodzonde dat we niet hebben gewonnen. Als we een week eerder van Go Ahead Eagles hadden verloren, had ik er meer vrede mee gehad. Die speelden bij vlagen wel goed voetbal. Almere was alleen in de omschakeling gevaarlijk. Wij hadden 68 procent balbezit.’’

Volledig scherm
NEC-trainer Jack de Gier. © Pro Shots / Marcel van Dorst

NEC staat vijfde in de eerste divisie met vier punten achterstand op koploper Almere City. Eindhoven staat zeventiende. De Gier wil zijn spelers motiveren met de nederlaag. ,,Ik heb gezegd dat ze kracht moeten halen uit het slechte gevoel. Eindhoven heeft de stijgende lijn te pakken. Zoals elke week moeten we zelf top zijn en 100 procent geven om te winnen.’’

Bij NEC ontbreken Romeny en Bart van Rooij vanwege interlandverplichtingen. Doelman Norbert Alblas, Joey van den Berg, Randy Wolters, Lance Duijvesteijn ontbreken vanwege blessures. Terry Lartey Sanniez is hersteld van een schouderblessure.

De vermoedelijke opstelling:

Van Duin; Joppen, Van Eijden, Bossaerts, Labylle; Dijkstra, Overtoom, Sturing; Achahbar, Braken, Okita.

Volledig scherm
De opstelling NEC - FC Eindhoven © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.