Volledig scherm
NEC en de Dutch Caribbean Stars opende de zevende Chippie Polar Cup. Foto: Walter Nieuwkamp/De Gelderlander

Hattrick Vleminckx tegen Dutch Caribbean Stars

WILLEMSTAD - NEC heeft vrijdagavond (lokale tijd) de openingswedstrijd van de Chippie Polar Cup gewonnen van de Dutch Caribbean Stars: 4-1. Björn Vleminckx maakte een hattrick, Lasse Schöne drukte zijn stempel met twee assists.


Met de overwinning plaatsten de Nijmegenaren zich voor de finale van zondag van het tweedaagse toernooi op Curaçao. Aan het evenement doen ook Ajax (niet met de voltallige selectie aanwezig) en de kampioen van Curaçao, Hubentud Fortuna, mee.


Een tegenvaller voor NEC in de wedstrijd tegen de Dutch Caribbean Stars - een gelegenheidsteam bestaande uit (prof)voetballers met Antilliaanse of Arubaanse roots - was het uitvallen van proefspeler Niki Zemling. De Deense middenvelder, die donderdag aansloot bij de selectie en vier dagen meeloopt bij NEC, viel al in de zeventiende minuut uit met een enkelblessure. NEC-trainer Wiljan Vloet twijfelde niet en haalde Zimling meteen naar de kant.


“Ik wilde geen risico nemen. Als je hem laat staan, kunnen de klachten erger worden en dan kan hij zondag niet meer spelen. Hopelijk kan Niki zondag wat langer laten zien wat hij kan.” In het kwartier liet de Deen in ieder geval zien een slimme voetballer te zijn. “Hij is continue in beweging en durft de bal op te vragen”, had ook Vloet gezien.


NEC kwam in de elfde minuut op voorsprong. Rick ten Voorde knikte op aangeven van Lasse Schöne de 1-0 binnen. In de 26e minuut maakten de Dutch Caribbean Stars, het team van de Wijchense coach Remko Bicentini, gelijk. Rockie Siberie rondde af nadat Eldridge Rojer was ontsnapt: 1-1.


Vlak voor rust liet Schöne nog eens zijn klasse zien. Met een puike voorzet bediende de Deense spelmaker spits Björn Vleminckx, die binnen knikte: 2-1.


Na ruim een kwartier in de tweede helft besliste Vleminckx de zomeravondpot in het Ergilio Hato Stadion (dat tijdens de wedstrijd langzaamaan wat voller raakte). De Belg benutte een strafschop, die hij zelf had verdiend nadat Lennox Mauris hem had neergelegd.


Een paar minuten voor tijd maakte de NEC-spits zijn derde van de avond, op aangeven van Mitchell Burgzorg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.