Volledig scherm
NEC-verdediger Michael Heinloth (rechts). © Wouter Dill

Heinloth helpt NEC tegen Helmond Sport weer met vroeg doelpunt

NIJMEGEN - NEC behaalde vrijdag een benauwde overwinning op Helmond Sport. Rechtsback Michael Heinloth kreeg het hoogste cijfer: een 7,5. Hoe presteerden zijn teamgenoten?

Verdediger Heinloth heeft weinig kansen nodig om te scoren. Tegen SC Telstar scoorde hij 2 april in de tweede minuut het openingsdoelpunt. Tegen Helmond Sport schoot hij vrijdag in de negende minuut de 2-0 binnen. Dat was zijn derde doelpunt van het seizoen.

Hoewel de rechtsback tegen Helmond Sport niet al te vaak opstoomde, was zijn eerste en enige kans wel meteen raak. Tegen Helmond Sport kwam de Duitser verdedigend verder nauwelijks in de problemen.

De rapportcijfers:

Delle 6; Heinloth 7,5, Golla 6,5, Van de Pavert 5,5, Verdonk 6,5; Jansen 6, Achahbar 6 (Schuurman -), Breinburg 6; Kadioglu 6 (Langil -), Braken 6,5 (Dijkstra 6,5), Groeneveld 7.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.