Volledig scherm
PREMIUM
NEC-trainer Pepijn Lijnders na de 4-0 nederlaag tegen FC Emmen in de halve finale van de play-offs. © VI Images

Het project Lijnders is faliekant mislukt

analyseNIJMEGEN - NEC haalde in de winter met trainer Pepijn Lijnders de 'kroonprins van het Nederlandse trainersgilde' binnen. Het liep uit op een koningsdrama waarin de club door de uitschakeling tegen FC Emmen gisteren definitief promotie naar de eredivisie misliep.

Het project Lijnders is binnen vijf maanden op een complete mislukking uitgelopen bij NEC. De club met het hoogste budget van de eerste divisie faalde onder de 35-jarige trainer jammerlijk in de doelstelling voor dit seizoen: promotie naar de eredivisie. Daardoor is NEC veroordeeld tot nog een jaar eerste divisie en vermoedelijk een flinke sanering. Wat een zegetocht had moeten zijn, eindigt in een groot drama.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM
    video

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”