Volledig scherm
PREMIUM
Feest op de Reeperbahn in Hamburg in 2009, met ‘Schele Daan’ voorop. Het lijkt inmiddels een eeuwigheid geleden voor de supporters van NEC. © Broer van den Boom

Hoe NEC volgens trouwe supporters weer uit het diepe dal kan kruipen

NIJMEGEN - Om moedeloos van te worden. Afgelopen zondag verloor NEC met 3-2 bij FC Eindhoven, laagvlieger in de eerste divisie. Het betekende de vierde nederlaag op rij voor de Nijmeegse voetbaltrots. Een troosteloze vijftiende plaats is het gevolg: een absoluut dieptepunt in het bestaan van de club. Is het tij nog te keren?

Quote

Als je zo voetbalt als nu en vijftiende staat, kan het gewoon niet gezellig zijn

Jochem van Gelder, presentator en NEC’er

Het is moeilijk voor te stellen: exact tien jaar geleden stonden de Nijmegenaren aan de vooravond van een tweeluik met het Duitse HSV. NEC speelde Europees voetbal, had gewonnen van grootmachten als Udinese en Spartak Moskou en kon in de Duitse havenstad rekenen op een support van liefst 6.000 fans. Tegen HSV delfde de ploeg weliswaar het onderspit, maar Nijmegen ademde NEC.

Dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden. NEC is verworden tot ‘een zwalkend schip dat de ijsberg al flink heeft geschampt en waar het water in de onderste machinekamers al langzaam bij de bemanning tot aan de lippen stroomt’, zo liet de supportersvereniging daags na het debacle in Eindhoven weten in een heus statement. Voorzitter Jeroen Rengers: ,,Natuurlijk maken wij ons hartstikke veel zorgen, de prestaties zijn waardeloos. Op die moment verliest NEC zo’n beetje van iedere club: dat is de club onwaardig.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.