De scheur in het onderste deel van het uitvak van NEC.
Volledig scherm
PREMIUM
De scheur in het onderste deel van het uitvak van NEC. © Pro Shots / Stefan Koops

Hoe veilig is De Goffert nog? ‘Dit is zo ernstig dat voorlopig geen publiek moet worden toegelaten’

videoNIJMEGEN - Hoe veilig ben je nog in De Goffert? Dat is de grote vraag nadat zondag een deel van het uitvak instortte bij de derby tussen NEC en Vitesse. Hoogleraar Betonconstructies Max Hendriks van de TU Delft vindt het, in afwachting van onderzoek, in ieder geval raadzaam voorlopig geen publiek toe te laten in het voetbalstadion.

9 reacties

 • Pim Pandoer

  1 jaar geleden
  Vroeger in dienst leerde je al dat je nooit met grote groepen over een brug moest marcheren omdat anders door de trillingen de brug kon instorten...in Duitsland kan nu nog bij iedere brug een bordje vinden hoeveel voertuigen er veilig overheen kan rijden...het heeft volgens mij niets te maken met ondeuglijke constructie maar door frequent hossende supporters....
 • Dev Smaling

  1 jaar geleden
  Ik snap niet wat je bedoeld @Sandra...Natuurlijk moet het hele stadion gecontroleerd worden, maar er is geen tribune ingestort maar het balkon dat aan de tribune hangt is gebroken. Dat balkon is (uiteraard) niet geschikt om rijen dik op te hossen. Verder vooral niet teveel paniek zaaien, zeker niet als deskundige die nog niet ter plaatste is geweest.
 • Ton Verkerk

  1 jaar geleden
  Geen publiek toelaten is een prima idee. Niet alleen vanwege mogelijke problemen met de betonconstructie, maar vooral om geen last meer te hebben van de hooligans. HKN bevat zoveel tuig dat wil rellen, vechten en vernielen dat het een criminele organisatie is.
 • A I Anders

  1 jaar geleden
  Die oude badkuip moet weggeruimd worden en er honderden huizen op zetten, dan heeft iedereen er plezier van en niet alleen een stelletje hersenloze dwazen.
 • Sandra Jansen

  1 jaar geleden
  Dev Smaling >> Deskundigen moeten niet op afstand commentaar geven. Maar wat jij zegt is nog erger ''Kom eerste even kijken naar het uitvak, kijk goed wat er precies is afgebroken. Dan snap je dat het redelijk simpel verklaarbaar is." Dan moet je gelijk het stadion sluiten want dan wordt er totaal niet naar supporters omgekeken lijkt me.
 1. Omroep Gelderland stopt met nieuwsverslaggeving rondom voetbalwedstrijden na aanval op medewerker
  PREMIUM
  update

  Omroep Gelderland stopt met nieuwsver­slag­ge­ving rondom voetbalwed­strij­den na aanval op medewerker

  NIJMEGEN - Omroep Gelderland stopt met nieuwsverslaggeving rondom voetbalwedstrijden in de regio. Dat heeft de directie van de omroep besloten nadat een verslaggever zondagmiddag is belaagd tijdens de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse. Journalisten van Omroep Gelderland zullen voorlopig niet aanwezig zijn om verslag te doen van nieuwsgebeurtenissen rondom voetbalwedstrijden en risicodemonstraties.