Volledig scherm
Jordan Larsson (liggend) met Jong Zweden in actie tegen België. © Photo News

Hoe verging het de NEC'ers die voor hun land speelden?

NIJMEGEN - Vier (jeugd)internationals van NEC werden opgeroepen voor de afgelopen interlandperiode: Ferdi Kadioglu, Jordan Larsson, Suently Alberto en doelman Maarten Paes. Hoe presteerden ze?

De enige A-international in de selectie van NEC is sinds dinsdag Suently Alberto. Hij debuteerde voor het nationale team van Curaçao.

Volledig scherm
Suently Alberto. © Broer van den Boom

Alberto
Bondscoach Remko Bicentini selecteerde voor het eerst de 21-jarige Alberto voor de nationale selectie van Curaçao. De trainer, die zelf in de jaren tachtig bij NEC speelde, liet de verdediger in de oefeninterland in en tegen Qatar centraal in de verdediging spelen. De ploeg van Bicentini won met 2-1 van de organisator van het wereldkampioenschap voetbal in 2022. Alberto speelde de hele wedstrijd.

Kadioglu
Ferdi Kadioglu plaatste zich met Oranje onder 19 voor de tweede poulefase die naar het Europees Kampioenschap (EK) leidt. Hij speelde EK-kwalificatieduels tegen Malta, Hongarije en Slovenië. De Nijmeegse spelverdeler startte bij zijn eerste optreden tegen Malta op zijn favoriete positie achter de spitsen. Hij scoorde twee keer (3-0 winst). Op zijn 18e verjaardag speelde hij tegen Hongarije op de linkerflank. Hij werd in de tweede helft gewisseld. Dinsdag tegen Slovenië (2-2) scoorde Kadioglu opnieuw nadat hij na een uur spelen in het veld kwam. Ook gaf hij de assist voor de 2-2, diep in de blessuretijd.

Larsson

Spits Jordan Larsson (20) viel in het EK-kwalificatieduel van Jong Zweden, vrijdag in en tegen België, in de tweede helft in. Hij wist het net niet te vinden. De wedstrijd eindigde in 1-1. Thuis tegen Malta (3-0 winst) kwam Larsson in de 80ste minuut het veld in. Toen was de eindstand al bereikt.

Paes

Doelman Maarten Paes (19) bleef in het oefenduel tegen Duitsland van Oranje onder 20 op de bank. Hij zag zijn teamgenoten verliezen met 1-0. Eén van hen was Jay-Roy Grot, die afgelopen zomer NEC verruilde voor Leeds United. Grot zat voor het oefenduel tegen Polen afgelopen maandag niet meer bij de selectie. Paes wel, maar hij bleef opnieuw op de bank.

Volledig scherm
Doelman Maarten Paes. © Martijn Buskermolen
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement