Volledig scherm
Trainer/coach Peter Hyballa van NEC. © Pro Shots / Kay Int Veen

Hyballa en De Kruijff praten over wintertransfers NEC

NIJMEGEN - Peter Hyballa en Edwin de Kruijff zijn druk bezig met de nabije toekomst van NEC. De trainer en de nieuwe technisch manager brengen samen in kaart welke spelers er in de winterstop mogen vertrekken en voor welke posities de Nijmeegse club op zoek gaat naar versterking.

Dat verklaarde Hyballa vrijdag tijdens het perspraatje voor de thuiswedstrijd van zaterdag tegen FC Twente. „De laatste drie maanden ben ik dagelijks door een stuk of vijf zaakwaarnemers gebeld”, aldus Hyballa. „Dat worden er nu twee en die kan ik dan doorverwijzen naar Edwin. Ik heb de laatste tijd geprobeerd het zo goed mogelijk in te vullen, maar het is te veel om er bij te doen als trainer.”

Sparringpartner
De oefenmeester is dus blij dat de belangrijke technische post weer is bezet. „Het is goed dat ik weer een sparringpartner heb”, aldus Hyballa. „We hebben nu een week samengewerkt. Het is een goede combinatie. Hij is iets rustiger dan ik. Al is dat geen grote prestatie.”

Versterking
Dat de selectie schreeuwt om versterking, dat is duidelijk. Doordat de concurrenten Go Ahead Eagles en Willem II elkaar troffen, belandde NEC vrijdagavond voor de eerste keer dit seizoen onder de streep. De ploeg van Hyballa speelt voor de winterstop nog tegen Twente, Heracles (uit), ADO Den Haag (thuis) en Excelsior (uit).

Doelstelling
De coach wil geen doelstelling uitspreken voor dat restprogramma. „NEC heeft niet degraderen als doel. De druk voel ik vanaf de eerste dag. Je weet dan dat je niet vaak zult winnen. Als je dan depressief wordt of het geloof verliest, dan ben je weg. Dat zal bij mij nooit gebeuren. Ik ben er ook van overtuigd dat we iets kunnen halen tegen Twente. Dat is een goed team, dat acht wedstrijden op rij niet heeft verloren. Maar het is niet makkelijk hier bij ons te winnen.”