Volledig scherm
NEC-coach Peter Hyballa staat de pers te woord. © DG

Hyballa gooit tegen PSV systeem overboord

NIJMEGEN - Peter Hyballa wisselt voor het duel bij PSV van systeem. De Duitse coach van NEC start zaterdagavond in het Philips Stadion waarschijnlijk weer met drie spitsen. In de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (2-0) van vorige week hanteerden de Nijmegenaren nog een formatie met twee aanvallers.

Dat experiment blijkt eenmalig, nu Mohamed Rayhi tegen zijn oude club weer terugkeert als linksbuiten. De Eindhovenaar was tegen PEC nog de extra man op het middenveld.

Nederlagen
Met in het achterhoofd de ruime nederlagen bij Ajax (5-0), Feyenoord (4-0) en in De Goffert tegen PSV (0-4) kan Hyballa in Eindhoven ook teruggrijpen op een formatie met vijf verdedigers. Naast Dario Dumic en Wojciech Golla zal Robin Buwalda dan het hart van de defensie vormen.

Knieblessure
Omdat clubtopscorer Jay-Roy Grot vanwege een knieblessure ontbreekt, zal Kevin Mayi in de punt van de aanval spelen bij de nummer twaalf van de eredivisie. De Fransman is net op tijd hersteld van een enkelblessure. Voor Mikael Dyrestam komt de wedstrijd tegen PSV wel nog te vroeg. De Zweed ondervindt te veel hinder van een kniekwetsuur en zal worden vervangen door Michael Heinloth.

Opstelling NEC: Delle; Heinloth, Dumic, Golla, Fomitschow; Bikel, Messaoud, Breinburg; Larsson, Mayi, Rayhi.