Volledig scherm
Julian von Haacke, hier in duel met Vitesse speler Marvelous Nakamba, start vermoedelijk in de basis tegen Excelsior. © ANP Pro Shots

Hyballa kiest voor Duits duo in degradatieduel

NIJMEGEN - NEC start zaterdagavond vermoedelijk met Julian von Haacke en André Fomitschow in de cruciale thuiswedstrijd tegen concurrent Excelsior. Het Duitse duo vervangt bij de nummer zeventien en voorlaatst van de eredivisie het geschorste koppel Gregor Breinburg en Mohamed Rayhi.

Schorsingen 

Trainer Peter Hyballa schuift Fomitschow, afgelopen zaterdag tegen FC Twente nog linksback, door naar de aanval. Daardoor keert Lorenzo Burnet terug in de basis. Von Haacke begint op de plek van aanvoerder Breinburg, die in Enschede zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg.

Volledig scherm
NEC mist Mohamed Rayhi (R) twee wedstrijden wegens een schorsing. © ANP Pro Shots

Rayhi werd op basis van televisiebeelden twee duels geschorst. Hij maakte een natrappende beweging richting Twente-verdediger Joachim Andersen. ,,We hebben erover nagedacht om in beroep te gaan", laat Hyballa weten. ,,Maar als we dat doen dan is de kans ook aanwezig dat hij meer wedstrijden krijgt. Dat ik het geen rode kaart vond is niet belangrijk. De KNVB heeft niets aan mijn frustratie."

Kardioglu fit

Hyballa kan tegen Excelsior (veertiende, drie punten meer) beschikken over Ferdi Kadioglu en Michael Heinloth, die tegen Twente nog uitvielen. Of ze beiden beginnen, is nog de vraag. Met Ali Messaoud en Robin Buwalda heeft Hyballa twee fitte spelers achter de hand.

Vermoedelijke opstelling NECDelle; Heinloth, Dumic, Golla, Burnet; Bikel, Kadioglu, Von Haacke; Grot, Awoniyi, Fomitschow.