Volledig scherm
NEC-trainer Peter Hyballa werd ondervraagd door Jochem van Gelder. © DG

Hyballa op supportersavond: Dumic blijft dit seizoen bij NEC

NIJMEGEN - NEC-trainer Peter Hyballa hoopt dat er in de winterstop iets gedaan wordt aan het gebrek aan scorend vermogen bij de Nijmeegse ploeg. Daarnaast heeft de coach van de clubleiding de toezegging dat zijn topverdediger Dario Dumic deze winter niet wordt verkocht. Dat zei de kleurrijke oefenmeester woensdagavond op een supportersavond in het Goffertstadion.

In de brasserie kreeg Hyballa van interviewer Jochem van Gelder onder meer de vraag wat er op zijn verlanglijstje staat wat betreft transfers in de winterstop.

Dumic
„We praten over scorend vermogen, misschien moeten we offensief wat doen’’, zei Hyballa, die niet op exacte posities wilde ingaan. „En op middenveld hebben we niet zo veel spelers. Alles moet nog een beetje meer in balans gebracht worden.” Aan het eind van de avond zei Hyballa over Dumic: „Hij heeft een doorlopend contract en mij is verzekerd dat hij in de winterstop niet zal vertrekken. Als dat wel gebeurt? Dan hebben sommige mensen een probleem.”

Lundholm
Uit het ongeveer vijftig koppen tellende publiek kwam een vraag over Sam Lundholm, die eind oktober om disciplinaire redenen werd teruggezet naar de selectie van Jong NEC. Lundholm was na een vrij interland weekeinde twee dagen te laat teruggekeerd op de club. De vleugelaanvaller is nog steeds niet teruggekeerd in de hoofdselectie en is al weken geblesseerd. Hyballa erkende dat de kans niet groot is dat Lundholm terugkeert in het elftal. „Ik vond het niet goed wat hij heeft gedaan, daar kan hij nu een beetje over nadenken”, aldus Hyballa.

Mauk
„De kansen zijn niet groot dat hij nog gaat spelen. De speler denkt ook na. Hij moet ook met mij samenwerken.” Daarmee duidde Hyballa op de mogelijkheid dat zowel club als speler tijdens de winterstop zal aansturen op een breuk. Over Stefan Mauk, de uit Australië overgekomen middenvelder die maar niet aan spelen toekomt, zei Hyballa: „Maukkie heeft in de eerste wedstrijd een helft gespeeld. Dat deed hij niet goed. Toen is Julian von Haacke erin gekomen. Het middenveld is nadien blijven staan. En Ferdi Kadioglu is hem ook een beetje voorbij gestreefd.”