Volledig scherm
Ole Romeny (midden) breekt de wedstrijd open voor NEC tegen Jong AZ. © Pro Shots / Marcel Bonte

Invaller Romeny krijgt NEC in beweging tegen Jong AZ

NIJMEGEN - NEC won vrijdagavond in De Goffert moeizaam van Jong AZ: 2-0. Gregor Breinburg en invaller Ole Romeny kregen het hoogste cijfer: een 7. Hoe presteerden hun teamgenoten?

De 17-jarige Ole Romeny schudde NEC met zijn invalbeurt in de tweede helft wakker. Waar NEC in het eerste bedrijf een wandeltempo aanhield, bracht Romeny dynamiek en beweging in de voorhoede. Met zijn onbevangenheid gaf hij schwung aan NEC. Hij gaf onbedoeld de 'voorassist' bij de 1-0 en bewust de assist bij de 2-0.

In de eerste helft had de voorhoede met Arnaut Groeneveld, Anass Achahbar en Steeven Langil, met Ferdi Kadioglu achter de spits, moeite Jong AZ omver te spelen. Er zat te weinig verrassing in het spel en bij een voorzet van de zijkant stond alleen Achahbar voor het doel.

Met Romeny voor Langil, die vanwege hamstringklachten uit voorzorg werd gewisseld in de rust, schoof Kadioglu door naar rechtsbuiten en Achahbar kwam achter spits Romeny te staan. Daardoor kwam er meer beweging, verrassing en creativiteit in het aanvalsspel van de Nijmegenaren. Ook doken er meer spelers op in de zestien van Jong AZ.

De rapportcijfers:

Delle 6; Heinloth 5,5, Golla 6,5, Van de Pavert 6 (Sturing 6), Joppen 5,5; Dijkstra 6, Kadioglu 5,5 (Schuurman -), Breinburg 7; Langil 5,5 (Romeny 7), Achahbar 6,5, Groeneveld 6,5.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM
    video

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”