Volledig scherm
Jeffrey Sarpong is Claudemir (links) van Vitesse kwijt. Op de achtergrond Ramon Zomer. foto Broer van den Boom

Jeffrey Sarpong terug naar Ajax

NIJMEGEN - NEC neemt Jeffrey Sarpong niet over van Ajax. De Nijmeegse club had een optie tot koop op de aanvallende middenvelder, maar licht die niet.


Sarpong sloot in de winterstop op huurbasis aan bij NEC, kort voordat de ploeg voor trainingskamp naar het Spaanse Estepona vertrok. Hij begon uitstekende in Nijmegen, met als hoogtepunt de thuiswedstrijd tegen NAC (4-2) waarin de Amsterdammer alle Nijmeegse doelpunten voorbereidde. De middenvelder was met zeven assists het voorbije seizoen de beste aangever bij NEC.


“Jeffrey heeft het goed gedaan”, zegt technisch directeur Carlos Aalbers. “Maar wij vinden dat hij het beste tot zijn recht komt voor de positie op tien, als aanvallende middenvelder. En voor die plek hebben we in eerste instantie Lasse Schöne, die volop terug is. En ook John Goossens kan prima achter de spitsen spelen. ”


Sarpong speelde uiteindelijk vijftien competitiewedstrijden voor NEC. Hij is de achtste speler van de eerste selectie die na de zomer niet terugkeert in De Goffert. Van Rutger Worm, Dominique Kivuvu, Rein Baart en Jeroen Heubach (gehuurd van FC Twente) was al enige tijd bekend dat ze vertrekken. Daar kwamen woensdag Patrick Pothuizen, Arek Radomski en Mitchell Burgzorg bij. De drie hadden een aflopende verbintenis en krijgen geen nieuw contract.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.