Jellert van Landschoot viert de overwinning van NEC op Helmond Sport.
Volledig scherm
Jellert van Landschoot viert de overwinning van NEC op Helmond Sport. © BSR Agency

Jellert van Landschoot drukt stempel op duel tegen Helmond Sport

NIJMEGEN - Dirk Proper werd vrijdagavond gekroond tot man van de wedstrijd, maar voor rust drukte toch vooral Jellert van Landschoot zijn stempel op het duel tegen Helmond Sport. De van Club Brugge gehuurde voetballer sleurde als vanouds op het middenveld, maar was ook aan de bal ijzersterk. 

,,Ik heb een goede periode’’, zei de Belg. ,,Achteraf is het niet slecht geweest dat ik een paar wedstrijden op de bank heb gezeten. Dat heeft me wakker geschud. Ik moest de lat voor mezelf hoger leggen. Dat heb ik gedaan tijdens de trainingen. Ik heb mezelf getoond. Zo van: hier ben ik.’’ De beloning kreeg hij nog voor rust. Na een assist van Bas Kuipers en een misser van Jonathan Okita schoot Van Landschoot hard en onberispelijk raak. ,,Zoveel doelpunten maak ik niet in een seizoen. Dit was mijn vierde’’, klonk hij meer dan tevreden.

NEC klom vrijdagavond naar de zesde plaats in de eerste divisie. ,,Zo snel kan het gaan’’, zei Van Landschoot. ,,Dit is een rare competitie. We doen weer mee. Vrijdag weer een belangrijke wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Die ploeg staat boven ons, maar wij doen niet voor ze onder.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.