Volledig scherm
PREMIUM
Jellert van Landschoot in de spelerstunnel van De Goffert. © Broer van den Boom

Jellert van Landschoot kent de andere kant van de medaille

NIJMEGEN Jellert van Landschoot was vier weken geleden de eerste aanwinst die NEC presenteerde. De verwachtingen rond de jonge Belg zijn hooggespannen in Nijmegen.

In de gang naar het al verlaten spelershome van NEC raapt Jellert van Landschoot een verdwaald tafeltennisballetje op. ,,7-6‘’, roept hij naar Josef Kvida die een eind verderop een beetje moedeloos met het batje in de hand achter de tafel staat. ,,Ik kom er zo aan’’, verontschuldigt hij zich bij de verslaggever. ,,Even dit potje winnen.’’

Vijf minuten later schuift de 21-jarige middenvelder aan. De zweetdruppeltjes op zijn bovenlip verraden dat hij heeft moeten werken voor de overwinning. Als de Tsjechische centrale verdediger de brasserie verlaat, krijgt hij een bemoedigend woordje mee van Van Landschoot. ,,Trek het je niet aan, Josef’’, klinkt het plagerig. De jonge Belg heeft een energieke uitstraling. Hier zit iemand die het naar de zin heeft bij zijn nieuwe club. Ook al werden de slingers vorig seizoen in De Goffert niet vaak opgehangen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.