Volledig scherm
© DG

Jeugdspeler van Ajax gaat naar voetbalacademie NEC

NIJMEGEN NEC heeft zich - met het oog op de toekomst - versterkt met Venitchio Sint van Jong Ajax. De 18-jarige rechtsbuiten speelde negen jaar in de jeugdopleiding van de Amsterdammers, maar kwam in zijn laatste seizoen bij Ajax onder 19 minder aan spelen toe. 

Tijdens de evaluatie kwamen beide partijen tot de conclusie dat het beter zou zijn voor de jonge Surinamer om zijn heil bij een andere club te zoeken. Dat Vinitchio Sint NEC uitkiest om een zijn carrière een slinger te geven, heeft alles te maken met de ontwikkeling die Arnaut Groeneveld (22) bij NEC heeft doorgemaakt. De vleugelaanvaller knokte zich via de jeugd van PSV in de hoofdmacht van NEC, maakte vorig seizoen een toptransfer naar Club Brugge en zijn debuut in het Nederlands elftal.

,,Het Arnaut Groeneveld-proces. Dat is het doel en daar gaan we voor’’, zegt Sint op de site van Ajax Showtime. De nieuwste aanwinst van NEC traint eerst twee weken mee met Jong NEC, gaat dan op vakantie en sluit vervolgens aan bij de selectie van onder 19.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.