Volledig scherm
Jochem van Gelder © Broer van den Boom

Jochem van Gelder stadionspeaker bij NEC

NIJMEGEN - De supporters van NEC horen maandagavond bij het thuisduel tegen Jong FC Utrecht (20.00 uur) de vertrouwde stem van Jochem van Gelder door de speakers van het Goffertstadion schallen. De tv-presentator is al jarenlang hartstochtelijk NEC-supporter en vervangt rondom het eerstedivisieduel de vaste stadionspeaker Gerry van Campen, die herstellende is van een operatie.

,,Het gaat goed met Gerry heb ik begrepen, maar maandag komt wat te vroeg”, zegt Van Gelder (56) over zijn invalbeurt. ,,Gerry leeft hiervoor, als hij het maar half zou kunnen zou hij het doen. Dit is voor mij dus echt incidenteel. Maar ik vind het ontzettend leuk om te doen. Ik ben een enorme voetbalsupporter dus ik vind het gaaf er maandag zo dicht op te zitten.”

Het is voor Van Gelder niet de eerste keer dat hij de microfoon ter hand neemt in de Goffert. ,,Ik heb het twee keer eerder gedaan, als ik het me goed herinner. In 2006 in de eredivisie tegen het AZ van Louis van Gaal. Dat waren nog eens tijden. En in 2007 tegen Vitesse. Tegenwoordig zijn de wedstrijden van NEC mijn vaste vader-zoon-momenten met mijn jongste zoon Jesse. Dat heeft mijn prioriteit dus hopelijk is Gerry snel weer van de partij. Maar nu help ik ze graag uit de brand.”

 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.