Volledig scherm
Joey van den Berg. © Broer van den Boom

Joey van den Berg traint mee bij Heerenveen

HEERENVEEN - Twee weken nadat zijn contract  bij NEC werd ontbonden, heeft Joey van den Berg zich aangesloten bij Heerenveen. De 33-jarige middenvelder traint tot aan de winterstop mee met de selectie van de eredivisionist uit Friesland om zijn conditie op peil te houden. 

Vanaf 1 januari 2020 is Van den Berg, die de jeugdopleiding in Heerenveen doorliep en drie jaar bij de Friezen onder contract stond, transfervrij. Hij liet eerder weten nog een keer bij een club in het betaalde voetbal aan de slag te willen.

Van der Berg kwam in de zomer van 2018 naar NEC, nadat een avontuur bij Reading FC geen succes was geworden. In Nijmegen werd de routinier een van de duurste spelers, maar ondanks een doorlopend contract tot 2021 werd de Drent aan het begin van dit seizoen samen met de Belgen Paolo Sabak en Mathias Bossaerts uit de selectie gezet.

Het drietal moest zich aansluiten bij de beloften van trainer Rond de Groot. Alleen Paolo Sabak speelt daar nu nog.

 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.