Volledig scherm
Johan Derksen aan tafel bij Veronica Inside. © ANP Kippa

Johan Derksen over zwalkend NEC: ‘Zonder Boekhoorn is club ten dode opgeschreven’

NIJMEGEN - De Nijmeegse miljardair Marcel Boekhoorn moet doorpakken bij het zwalkende NEC. Dat zegt de bekende voetbalanalist en NEC-fan Johan Derksen daags na de nederlaag bij FC Eindhoven. De Nijmeegse voetbalclub staat vijftiende in de eerste divisie, een absoluut dieptepunt. ,,Zonder Boekhoorn is deze club ten dode opgeschreven.”

Quote

Als Boekhoorn een aantal goede mensen om zich heen verzamelt en echt investeert, komt het goed bij NEC

Johan Derksen

Volgens de analist, die wekelijks tweemaal aanschuift bij het programma Veronica Inside, slagen de Nijmegenaren er telkens in ‘de verkeerde mensen op de verkeerde plekken te zetten’. ,,Clowns maken de dienst uit bij NEC. Ze maakten een jongen uit Waalwijk (de inmiddels vertrokken Remco Oversier, SF) technisch directeur, dat bleek een absoluut lichtgewicht te zijn. Hetzelfde gold voor Pepijn Lijnders, een laptoptrainer uit Liverpool die nog nooit wat bewezen heeft. Vragen om problemen. En wat heeft de huidige trainer Jack de Gier, die eerder alléén bij Almere City heeft gezeten, nu écht gepresteerd?”

Derksen, wiens familie uit het Nijmeegse Waterkwartier komt, volgt ‘zijn’ club nog altijd op de voet. ,,Met pijn in het hart. Weet je: in potentie is NEC de grootste club van Gelderland. Als de spelers er volgende week per ongeluk drie ballen inschieten, zit het stadion zo weer vol. Dat maakt het extra treurig.”

Moet Marcel Boekhoorn de club dan niet gewoon maar opkopen? Derksen: ,,Een supporter die zijn eigen club koopt, is altijd gevaarlijk. Dan dreigt het een bodemloze put te worden. Als Boekhoorn een aantal goede mensen om zich heen verzamelt en echt investeert, komt het goed bij NEC. Nu springt hij ook al bij, maar dat is om gaten te dichten. Laat er geen misverstand over bestaan: dat NEC nog bestaat, is bij de gratie van Boekhoorn en een klein clubje van investeerders. Zonder hen speelden ze nu al op amateurniveau tegen De Treffers uit Groesbeek.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.