Volledig scherm
Jonathan Okita (rechts). © Paul Roling

‘Jonathan Okita op weg naar NEC’

NIJMEGEN - NEC en MVV zijn een transferbedrag overeengekomen voor Jonathan Okita. De aanvaller moet zelf nog tot een akkoord komen met de eerstedivisionist uit Nijmegen. Dat zegt zaakwaarnemer Jean-Christophe Bury. 

Bury verwacht dat de rechtsbuiten vrijdag overeenstemming bereikt met NEC. ,,Het verloopt allemaal goed.’’ De aanvaller doorliep in Nijmegen al een deel van de medische tests, vertelt de Belgische voetbalmakelaar. 

MVV-directeur Paul Penders weerspreekt de woorden van de makelaar deels en zegt dat de clubs er nog niet uit zijn. Maar hij bevestigt wel dat er verregaande onderhandelingen lopen met NEC over de buitenspeler. ,,We moeten het over alle punten eens zijn. Dat is op dit moment nog niet het geval.’’ Technisch directeur Remco Oversier van NEC wil niet ingaan op namen. 

Vleugelaanvaller

NEC is nog op zoek naar één vleugelaanvaller met snelheid en diepgang. Okita, die ook in de spits uit de voeten kan, scoorde afgelopen seizoen 18 keer in 36 duels voor eerstedivisionist MVV. Eén van die doelpunten maakte de rechtsbuiten, die de Franse en Duitse nationaliteit heeft, tegen NEC.

Okita stuurt al langer aan op een vertrek bij MVV, waar hij nog een jaar onder contract staat. Daarom mocht hij een tijd niet met de selectie meetrainen. Hij kwam dit seizoen nog niet in actie voor de eerstedivisionist uit Maastricht. Voor de eerste competitiewedstrijd tegen TOP Oss was hij geschorst vanwege een vijfde gele kaart vorig seizoen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.