Volledig scherm
NEC-speler Morad el Haddouti. © BSR/SOCCRATES

Jong NEC grijpt koppositie door nipte zege op concurrent Jong FC Twente

NIJMEGEN - Jong NEC heeft maandagavond Jong FC Twente verslagen op De Eendracht in Nijmegen: 1-0. Door de overwinning staan de Nijmeegse beloften eerste in de kampioenspoule van de reservecompetitie.

Morad el Haddouti maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. In de 80e minuut stiftte de aanvaller de bal beheerst over Twente-doelman Nick Hengelman. In de slotfase onderscheidde NEC-doelman Job Schuurman zich met enkele knappe reddingen. Zo plukte hij de bal voor de voeten Junior Bapoh weg, die alleen op hem afkwam.

Bij NEC begonnen selectiespelers Frank Sturing, Niek Hoogveld en Paolo Sabak aan de wedstrijd. Ook de verbannen Anass Achahbar begon in de basis. Door de overwinning passeerde de ploeg van trainer Ron de Groot onder meer de bezoekers op de ranglijst. Jong NEC heeft elf punten uit zes wedstrijden. Jong FC Twente, dat tweede staat, heeft een punt minder.

Nummer drie Jong FC Emmen heeft nog een wedstrijd te goed en twee punten achterstand op de Nijmegenaren. Ook de beloften van ADO Den Haag hebben een wedstrijd minder gespeeld. Zij hebben drie punten achterstand op de koploper. Zelfs nummer zeven Jong PEC Zwolle kan NEC nog inhalen. De Zwollenaren hebben twee wedstrijden minder gespeeld en vijf punten achterstand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.