Volledig scherm
Cas Odenthal (hier in actie tegen Osasuna tijdens de de voorbereiding) scoorde twee keer voor de beloften van NEC. © BSR Agency

Jong NEC komt slechte openingsfase niet meer te boven

NIJMEGEN - Jong NEC  verloor voor de tweede keer dit seizoen. Na de 2-0 tegen Jong NAC van drie weken geleden gingen de Nijmeegse beloften maandagavond op De Eendracht onderuit tegen Jong Willem II: 3-2. Na negentien minuten keek de thuisclub al tegen een 3-1 achterstand aan en vreesde doelman Job Schuurman even dat hij in een schiettent verzeild was geraakt. 

Schuurman vormde met Ole Romeny, Souffian Elkarouani, Niek Hoogveld en Cas Odenthal het vijftal uit de selectie. Ook de ‘bannelingen’ Joey van den Berg en Paolo Sabak waren van de partij. Van den Berg speelde solide in het hart van de verdediging. Cas Odenthal had Jong NEC al na enkele minuten koppend op voorsprong gezet, waarna de Tilburgers binnen het kwartier drie keer scoorden. Een afstraffing dreigde, maar in een bij vlagen aantrekkelijke partij, knokte NEC zich terug in de wedstrijd. 

De tweede helft was aantrekkelijk met kansen over en weer. Toen Odenthal opnieuw met een kopbal Jong NEC dichterbij had gebracht, wankelde Willem II in de slotfase. Thomas Beekman trof de paal, waarna de Griekse doelman Georgios Strezos voorkwam dat Hicham Haouat en (opnieuw) Odenthal NEC voorbij Willem II konden schieten. 

Jong NEC heeft nu zeven punten uit vijf wedstrijden. Jong Willem II klom naar de tweede plaats met vijftien uit zes. Jong NAC is koploper. De beloften uit Breda speelde vijf wedstrijden en wonnen die allemaal. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

    Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

    ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’