Volledig scherm
Ole Romeny met een spectaculaire actie in het oefenduel tegen Overasseltse Boys. De spits scoorde maandagavond voor de beloften tegen Jong Roda JC. © Broer van den Boom

Jong NEC maakt een vliegende start

NIJMEGEN - Jong NEC maakt een solide start van het seizoen. Na de 3-0 overwinning in Brabant op FC Den Bosch schoven de beloften van de Nijmeegse eerstedivisionist maandagavond op de eigen Eendracht Jong Roda JC met 3-1 opzij. 

Met tweede doelman Job Schuurman, de verdedigers Souffian Elkarouani, Bart van Rooij, Frank Sturing, Niek Hoogveld en aanvaller Ole Romeny beschikten de trainers Ron de Groot en Wilfried Brookhuis over zes spelers uit de selectie. Ook Joey van den Berg  en Paolo Sabak die naar een andere club mogen uitzien en werden teruggezet naar de beloften, speelden mee.

In de klamme avond werd het logischerwijs geen wedstrijd met een moordend tempo, maar oogde het spel van de NEC verzorgd. Vooral de tweede goal van de thuisclub (crosspass Niek Hoogveld, perfecte aanname Hicham Haouat en koele afronding Ole Romeny) was er een om door een ringetje te halen. Na een 2-1 ruststand verzuimde Jong NEC verder weg te lopen van de Limburgers, die er met 3-1 (goal Dani Theunissen) nog genadig van afkwamen. Eerder had Thomas Beekman de beloften op 1-0 gebracht en was Roda dankzij een benutte strafschop op 1-1 gekomen.

In poule B van de reservecompetitie staat Jong NEC - met een wedstrijd minder gespeeld - nu tweede op drie punten van Jong RKC. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.