Volledig scherm
NEC-verdediger Josef Kvida (rechts). © BSR Agency

Josef Kvida keert tweede paasdag terug in de basis van NEC

NIJMEGEN - NEC kan op tweede paasdag in De Goffert tegen RKC een grote slag slaan in de jacht op een ticket voor de play-offs. Door de moeizame zege op Volendam (2-3) afgelopen vrijdag, staat de Nijmeegse eerstedivisionist weer op een plek die recht geeft op de nacompetitie.

NEC neemt het op tegen een directe concurrent. RKC is één van de zeven ploegen die in de laatste drie duels strijden om vier tickets voor de eerste ronde van de nacompetitie. De ploeg uit Waalwijk, waar NEC voor de winterstop met 1-0 verloor, staat zevende en heeft de meeste punten verzameld van die zeven clubs: 53. NEC staat vier plekken lager en heeft 51 punten.

Interim-trainer Ron de Groot van NEC denkt dat RKC betere spelers en een beter team heeft dan Volendam. ,,Ze spelen een lastig systeem met veel beweging. Vooral voorin. Op de zijkanten hebben ze veel creativiteit. Dat wordt een lastig potje.’’

Basis

De Groot, die alle drie de duels onder zijn leiding won, kan tegen RKC niet beschikken over Joey van den Berg. De aanvoerder keerde tegen Volendam terug van drie wedstrijden schorsing. Aan De Dijk kreeg hij echter zijn tiende gele kaart van het seizoen, waardoor hij automatisch weer een duel is geschorst. Josef Kvida, die door de terugkeer van Van den Berg tegen Volendam op de bank zat, is zijn vervanger in het hart van de verdediging. Voor de rest brengt De Groot geen wijzigingen aan in zijn basis.

Tom Overtoom keert terug in de selectie. Hij is hersteld van een kuitblessure. Jordy Bruijn, die vrijdag nog uitviel met ademhalingsproblemen vanwege griepverschijnselen, is inzetbaar. Frank Sturing heeft daarentegen last van een enkelblessure en is niet beschikbaar. Dat geldt ook voor Rens van Eijden (lies) en Norbert Alblas (knie), die langdurig geblesseerd zijn.

Vermoedelijke opstelling:

Branderhorst; Joppen, Bossaerts, Kvida, Labylle; Dijkstra, Ndayishimiye, Bruijn; Okita, Druijf, Wolters.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.