Volledig scherm
Senol Ustaömer (rechts) en Tolunay Kafkas van de Turkse bond bekeken vrijdag NEC'er Ferdi Kadioglu in De Goffert tegen FC Volendam (3-0). © David van Haren

Kadioglu in beeld voor Turks nationale elftal

NIJMEGEN - Een afvaardiging van de Turkse voetbalbond zit maandagavond vermoedelijk op de tribune van De Galgenwaard bij het duel Jong FC Utrecht - NEC voor NEC-middenvelder Ferdi Kadioglu.

Senol Ustaömer en Tolunay Kafkas van de Turkse bond bekeken afgelopen vrijdag ook al de verrichtingen van het 18-jarige talent tegen FC Volendam (3-0 winst). Kadioglu, die dit seizoen een basisplaats heeft bij NEC, sprak na die wedstrijd met de delegatie. De Turken volgen Kadioglu al jaren. Hij zou nu in beeld zijn voor het Turks nationale elftal.

Volledig scherm
Ferdi Kadioglu. © ProShots

De voetballer uit de opleiding van NEC/FC Oss is jeugdinternational voor Oranje onder 19. Kadioglu, die geen Turks spreekt, heeft een dubbele nationaliteit: Nederlands en Turks. De aanvallende middenvelder, goed voor vier goals en tien assists in de eerste divisie, speelde in het verleden al eens mee met een oefenwedstrijd van een Turks jeugdteam. De Turkse krant Günes brengt Kadioglu al langer in verband met een overgang naar topclub Besiktas.

Turks elftal
Turkije plaatste zich in een poule met onder meer IJsland en Kroatië niet voor het wereldkampioenschap voetbal 2018 in Rusland. De ploeg van de nieuwe bondscoach Mircea Lucescu (Roemenië) speelt 23 maart een oefeninterland tegen Ierland en 5 juni tegen Rusland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.