Volledig scherm
PREMIUM
Ferdi Kadioglu © Broer van den Boom

Kadioglu maakt nieuwe start: ‘Bij Fenerbahçe is het hele stadion met 50.000 man het sfeervak’

videoZEIST - Als hij de armen over elkaar slaat, spannen de korte mouwtjes van zijn shirt zich om de bovenarmen. ,,4 kilo spieren erbij’’, zegt Ferdi Kadioglu. ,,Bij Fenerbahçe doen we veel krachttraining.’’ De Arnhemmer is voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Cyprus (dinsdagavond in Doetinchem) even terug in Nederland. 

De start van zijn tweede seizoen bij Fenerbahçe is veelbelovend. ,,Drie wedstrijden, drie invalbeurten. Een keer gescoord, een keer de assist bij het winnende doelpunt in blessuretijd’’, klinkt de jeugdinternational in het hotel van Jong Oranje in Zeist zelfbewust.

Vooral dat doelpunt bij zijn debuut staat voor altijd in zijn geheugen gegrift. ,,In eigen stadion tegen Gaziantep. Ik ging diep, kwam een op een met de keeper en scoorde via de binnenkant van de paal. Het publiek ging tekeer. Ik ging helemaal uit mijn dak. Dat gevoel, echt niet normaal. Vergeet ik nooit meer.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.