Volledig scherm
Ferdi Kadioglu. © Joep Leenen/Pro Shots

Kadioglu tekent voor vier jaar bij Fenerbahce

UpdateNIJMEGEN – Supertalent Ferdi Kadioglu maakt een droomtransfer. Hij verruilt eerstedivisionist NEC voor de Turkse Superliga. De middenvelder tekent voor vier jaar bij Fenerbahce.

Kadioglu (18) is met zijn ouders en zaakwaarnemer in Istanboel voor de laatste formaliteiten. In de stad aan de Bosporus ligt een contract voor vier jaar klaar voor het toptalent van de Nijmeegse eerstedivisionist. Kadioglu moest vrijdag nog door de medische keuring heen bij de club van de Nederlandse trainer Philip Cocu. Naar verluidt zet de creatieve middenvelder zaterdag zijn handtekening om de droomtransfer te bezegelen.

Toekomst

Technisch directeur Remco Oversier van NEC brak in oktober vorig jaar het contract van Kadioglu open. De behendige jeugdinternational tekende bij tot de zomer van 2021. Dat contract dient hij niet uit, maar de transfer naar de Turkse topclub levert NEC meer dan een miljoen euro op.  Naast de transfersom is er ook een bonusconstructie en een doorverkoop bedongen, laat de club zaterdagmiddag in een persbericht weten.

Oversier zegt in datzelfde persbericht dat het voor N.E.C. uiteraard een gemis is een speler als Ferdi kwijt te raken, 'maar op deze transfer mogen en moeten we ook met z’n allen opnieuw enorm trots zijn hier bij N.E.C. Na de transfer van Arnaut maakt opnieuw een speler uit onze eigen opleiding en tweede elftal de stap naar een absolute topclub.' 

Trots

Volledig scherm
Ferdi Kadioglu. © ProShots

Ferdi Kardioglu is blij en trots, laat hij weten: 'Uiteraard zal ik iedereen in en rondom de club enorm gaan missen, want ik loop hier vanaf mijn jongste jaren rond. N.E.C. en haar supporters zitten voor altijd in mijn hart en ik wil iedereen in en rondom de club, van supporters tot vrijwilligers, heel hartelijk danken voor de fantastische tijd die ik hier heb gehad.'

Bij Fenerbahce treedt Kadioglu in de voetsporen van onder meer voormalig Oranje-internationals Pierre van Hooijdonk en Dirk Kuijt. Ook trainer Cocu is een oud-international. Na het behalen van het kampioenschap met PSV afgelopen seizoen, maakte hij de overstap naar de Turkse topclub. Hij tekende een contract voor drie jaar. Cocu noemt Kadioglu een speler voor de toekomst.

Voetbalacademie

De tiener speelde twee seizoenen in de hoofdmacht van NEC. Hij maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut onder trainer Peter Hyballa tegen AZ. In zijn eerste seizoen speelde het supertalent 27 duels in de eredivisie. Hij scoorde vier keer en gaf drie assists. Afgelopen seizoen schoot hij in 34 optredens in de eerste divisie zeven keer raak en was hij goed voor twaalf assists.

Kadioglu is een exponent van de voetbalacademie van NEC. Vanaf de E-pupillen speelde de inwoner van Lent voor de jeugdopleiding van de profclub. Hij kwam ook uit voor verschillende jeugdteams van Oranje. Aan het einde van afgelopen seizoen maakte hij tijdens een oefenstage in Zuid-Amerika zijn debuut voor Jong Oranje.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

    Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

    ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’