Volledig scherm
Leen Looyen op de tribune bij NEC. © David van Haren

Kersverse NEC-commissaris Looyen: 'Wij moeten direct promoveren'

NIJMEGEN - Leen Looyen vindt dat NEC met deze selectie direct moet promoveren naar de eredivisie. ,,Anders hebben wij het niet goed gedaan. En ik zeg met nadruk ‘wij’.’’

Daarmee scherpt de kersverse commissaris van NEC de ambitie aan voor dit seizoen. Tot nu toe bracht de clubleiding naar buiten dat promotie de doelstelling is. Looyen (70) sluit niet uit dat bijvoorbeeld Jong Ajax (dat niet mag promoveren) kampioen wordt. Maar de Nijmegenaren moeten volgens de voormalig technisch directeur van NEC en De Graafschap aan het einde van het seizoen de bovenste ploeg op de ranglijst zijn, die wel naar de eredivisie mag.

Kennismaking

De oud-trainer van onder meer NEC en Vitesse is gisteren aangesteld als technisch commissaris bij NEC. Hij volgt de deze zomer opgestapte Peter Wisgerhof op in de Raad van Commissarissen van NEC.

De afgelopen weken heeft Looyen kennis gemaakt met algemeen directeur Wilco van Schaik, technisch directeur Remco Oversier, NEC-trainer Adrie Bogers en de andere commissarissen. ,,We hebben onze momentjes al gehad en we hebben allemaal een goede open houding en kunnen tegen kritiek.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”