Volledig scherm
Kevin Jansen baalt na de verloren wedstrijd tegen RKC (1-0). © Remko Kool/Pro Shots

Kevin Jansen uit de selectie van NEC gezet

NIJMEGEN - NEC-middenvelder Kevin Jansen is uit de selectie gezet. De Nijmeegse club maakte dat maandagmiddag via Twitter bekend. ‘Jansen wordt op disciplinaire gronden voor onbepaalde tijd teruggeplaatst naar Jong N.E.C’.

Waarom hij precies uit de selectie is gezet, is niet bekend. Wel gaf hij afgelopen zaterdag, na de verloren wedstrijd tegen RKC, in een interview met De Gelderlander al aan dat hij niet blij is met zijn rol bij de Nijmeegse club. 

Hij speelde tegen RKC zijn tweede competitieduel van het seizoen en dat vindt hij te weinig. ,,Dit is vervelend, een lastige situatie. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben blij met elke wedstrijd. Maar ja, dan sta ik er de volgende keer weer naast. Op deze manier heeft het geen zin in mijn ogen. Ik train wel met de groep, maar wedstrijden zijn anders. Als ik iedere keer zes weken moet wachten op een kans, dan ben ik er wel klaar mee.”

Een vertrek in januari, in de volgende transferperiode, ligt voor de hand. ,,Het is duidelijk dat de trainer voor andere mensen kiest. Er moet iets gebeuren. Ik kan wel elke keer met de trainer praten, maar dat heeft geen nut. Ik heb immers al aangegeven hoe ik erover denk. Als hij zegt dat hij me nodig heeft dan blijf ik, en anders niet.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.