Volledig scherm
Josef Kvida is net op tijd hersteld van de enkelblessure die hij maandag tegen Jong FC Utrecht opliep. © BSR Agency

Kvida is op tijd schadevrij voor topper in tweede periode

NIJMEGEN - Josef Kvida is fit genoeg om vrijdag bij NEC aan de start te staan van de topper in de strijd om de tweede periodetitel tegen FC Volendam. De 22-jarige centrale verdediger verliet maandag met een enkelblessure voortijdig de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht, maar is op tijd hersteld.

,,Josef heeft de training van woensdag overgeslagen, maar deed vandaag gewoon mee’’, zei François Gesthuizen donderdag. ,,We waren even bang dat hij last kreeg van de blessure die hij tegen Excelsior had opgelopen, maar dit was een andere plek en het betrof een lichte kneuzing.’’ De trainer van NEC beschikt in Volendam over een fitte selectie. Alleen doelman Norbert Alblas staat nog op de lijst met geblesseerden.

Gesthuizen wilde niet bevestigen dat Anthony Musaba vrijdag bij de eerste elf namen staat. ,,Maar dat hij zich de laatste weken met sterke invalbeurten heeft aangediend, lijkt me duidelijk.’’ In de tweede periode is NEC koploper met één punt voorsprong op Volendam. ,,Daardoor heeft de wedstrijd van vrijdag extra lading’’, erkent Gesthuizen. ,,Als we winnen, pakken we een voorsprong van vier punten met nog twee wedstrijden te gaan. Dan hebben we ook nog te maken met Cambuur en De Graafschap, maar eerst Volendam. Daarna kijken we verder.’’   

 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.