Volledig scherm
Josef Kvida (rechts). © David van Haren

Kvida mist topper NEC en speelt geen minuut voor Tsjechië onder 21

NIJMEGEN - In tegenstelling tot de andere jeugdinternationals van NEC speelde de Tsjech Josef Kvida, die de topper in de eerste divisie tegen Roda JC miste, geen minuut in de afgelopen interlandperiode.

Hoe verging het de jeugdinternationals van NEC?

Kvida

Josef Kvida (21), de afgelopen competitieduels een vaste waarde bij NEC, miste zaterdag net als Ole Romeny de topper tegen Roda JC (3-2 winst) vanwege interlandverplichtingen. Kvida speelde geen minuut voor Tsjechië onder 21 in twee EK-kwalificatiewedstrijden. De eerste werd gewonnen van San Marino: 0-2. Van Griekenland (2-1) werd verloren.

Romeny

NEC’er Ole Romeny (18) speelde 85 minuten mee in de verliespartij van Oranje onder 19 tegen Engeland onder 19: 4-1. Voor hem staat deze interlandperiode nog een duel met Tsjechië onder 19 (zaterdag) op het programma. Tegen Tsjechië onder 19 speelde Romeny het laatste kwartier mee (5-1 winst).

Van Rooij en Veenendaal

Bart van Rooij mag zich jeugdinternational van Oranje noemen. De 17-jarige NEC’er debuteerde woensdag op het vierlandentoernooi in Frankrijk voor Nederland onder 18 in de oefenwedstrijd tegen Engeland (3-0 verlies).

Ploeggenoot in Nijmegen Lucas Veenendaal (17) kreeg tegen Frankrijk voor het eerst speeltijd (0-0). Hij startte net als Van Rooij in de basis. In de slotwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Rusland bleven de NEC’ers op de bank.

Van Ottele en Proper 

NEC-talenten Syb van Ottele en Dirk Proper wonnen met Oranje onder 17 de afsluitende wedstrijd van het vierlandentoernooi van Israël met 4-2. Van Ottele (16) speelde het eerste uur en werd vervangen door Dirk Proper (16).

Bij het 2-1 verlies tegen de leeftijdsgenoten uit Italië bleef Van Ottele de hele wedstrijd op de bank. Proper speelde daarentegen de hele wedstrijd. In het openingsduel van de het vierlandentoernooi speelde Oranje onder 17 gelijk tegen het gastland. Van Ottele speelde de hele wedstrijd, terwijl Proper op de bank bleef.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.