Volledig scherm
NEC'er Tom Overtoom aan de bal, rechts Bart Ramselaar van Jong NEC. © Joep Leenen/Pro Shots

Kvida redt NEC tegen Jong PSV: van 2-0 naar 2-4 naar 4-4

NIJMEGEN - Jozef Kvida heeft NEC van een wanprestatie behoed. De Tsjechische verdediger knalde in de vijfde minuut van de blessuretijd de 4-4 binnen tegen Jong PSV. Daarmee gaf de invaller een passend einde aan een knotsgekke wedstrijd.

NEC stond na 45 minuten met 2-0 voor tegen Jong PSV, gaf in de extra tijd van de eerste helft die marge weg, kwam na rust met 4-2 achter en speelde dus alsnog gelijk. Zo voorkwam de ploeg van trainer Jack de Gier de eerste nederlaag van het seizoen en blijft NEC derde op de ranglijst.

Vijf doelpogingen in eerste tien minuten

NEC schoot uit de startblokken, met liefst vijf (!) doelpogingen in de eerste tien minuten. Na een pegel van Brahim Darri op de buitenkant van de paal en schoten van Anass Achahbar, Darri en Tom Overtoom op doelman Yannick van Osch trof Sven Braken wel doel. De spits tikte bij de eerste paal een voorzet van Jonathan Okita binnen: 1-0. Dat deed hij in de 39ste minuut weer. Dit keer alleen met zijn hoofd, uit een hoekschop van Overtoom.

Die ruime marge verdween nog voor rust als sneeuw voor de zon. Een blessure van Okita leidde een dramatische periode van NEC in. De rechtsbuiten lag minuten lang op de grond na een botsing met Van Osch en moest uiteindelijk per brancard van het veld. De thuisploeg leek daardoor de weg kwijt. In de vijf minuten blessuretijd werden twee tegentreffers geslikt: eerst een van richting veranderd schot van invaller Matthias Verreth, daarna een schot uit de draai van Wijchenaar Joel Piroe: 2-2.

Draad weer opgepakt

NEC pakte de draad na rust weer op. Zo schoot Braken in kansrijke positie voorlangs en mikte Ole Romeny via een PSV’er naast. Die missers leken echter NEC fataal te worden. Omdat Ramselaar tweemaal in korte tijd doel trof. Zo tikte hij in de 73ste minuut een rebound binnen en krulde hij in de 81ste minuut fraai raak: 2-4. Daarna perste NEC er een slotoffensief uit. In de 85ste minuut werd die aanvalsgolf beloond met de aansluitingstreffer van Romeny. Nadat Lartez-Sanniez rakelings naast had geschoten in de 91ste minuut en Braken even later te weinig kracht achter zijn kopbal had gezet, zorgde Kvida voor opluchting in De Goffert.

NEC-Jong PSV 4-4 (2-2)

10. Braken 1-0, 39. Braken 2-0, 45+3. Verreth 2-1, 45+5. Piroe 2-2, 73. Ramselaar 2-3, 81. Ramselaar 2-4, 85. Romeny 3-4, 90+5. Kvida 4-4.

Scheidsrechter: Van den Kerkhof.

Toeschouwers: 9102.

Geel: Van den Berg (NEC), Theunissen, Daneels (Jong PSV).

NEC: Alblas; Lartey Sanniez, Van Eijden, Bossaerts, Labylle; Overtoom, Achahbar, Van den Berg; Okita (45+1. Romeny), Braken, Darri (80. Kvida).

Jong PSV: Van Osch; Abels, Soulas, Obispo, Theunissen; Lundqvist, Ramselaar (86. Daneels), Duarte; Aboukhlal (28. Verreth), Piroe, Gakpo (63. Gakpo).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.