Volledig scherm
PREMIUM
Josef Kvida (NEC) viert de 1-1. © BSR Agency

Kvida voelt vertrouwen De Gier en krijgt advies van Van Eijden

LEEUWARDEN - NEC-trainer Jack de Gier wisselde dit seizoen regelmatig zijn verdedigers, maar Josef Kvida lijkt inmiddels steeds zekerder van zijn plaats. De linker centrale verdediger uit Tsjechië stond vrijdagavond op bezoek bij SC Cambuur (1-1) voor de vierde keer op rij in de basis en zorgde in Leeuwarden in de tweede helft voor de gelijkmaker.

De 22-jarige Kvida moest eerder dit seizoen vaak zijn plek afstaan aan Mathias Bossaerts, met wie hij mede door de blessure van aanvoerder Rens van Eijden vrijdag voor de tweede keer het centrale duo vormde. Daarvoor stond Robin Buwalda naast hem. ,,In de eerste seizoenshelft had ik het soms moeilijk. Ik heb met de trainer gesproken. Ik weet wat hij wil van mij en ik voel dat hij vertrouwen in me heeft. Nu sta ik in de basis, maar dat is geen zekerheid. Als je dat denkt, ga je alleen maar slecht spelen. Ik moet scherp blijven en iedere wedstrijd goed spelen. Als ik dat doe, geef ik deze plek niet meer uit handen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.