Volledig scherm
Kyle Ebecilio in actie voor FC Twente. © Emiel Muijderman DTCT

Kyle Ebecilio maakt volgende stap: trainen met Jong NEC

NIJMEGEN - De 23-jarige Kyle Ebecilio is vorige week aangesloten bij de selectie van Jong NEC. De middenvelder is hersteld van een zenuwaandoening die hij in de zomer van 2017 opliep.

Bij NEC stoomt de clubloze speler zich weer klaar voor het profvoetbal. Vanaf november werkte Ebecilio individueel aan zijn herstel, vanaf vorige week traint hij mee met Jong NEC. 

Volgens technisch directeur Remco Oversier zit de centrale middenvelder op 75 procent. Op termijn is het de bedoeling dat hij op amateurbasis ook wedstrijden voor de beloften gaat spelen.

Syndroom

Ebecilio werd in de zomer van 2016 getroffen door een andere ziekte, het zeldzame Syndroom van Guillian Barré. Het lichaam had een afweerreactie tegen zijn eigen zenuwcellen. De voetballer had onder meer last van krachtverlies en motorische problemen in de benen en voeten.

Na zijn herstel van het Syndroom van Guillian Barré speelde de middenvelder de eerste helft van vorig seizoen negen wedstrijden voor Jong FC Twente. In maart 2017 is zijn contract ontbonden. Een paar maanden later werd een zenuwaandoening bij de middenvelder geconstateerd.

Arsenal

Ebecilio maakte op 16-jarige leeftijd de overstap van de jeugdopleiding van Feyenoord naar Arsenal. Daar kwam hij niet verder dan het tweede elftal. In de zomer van 2013 verkaste hij transfervrij naar FC Twente. Na twee jaar werd hij een half seizoen verhuurd aan Nottingham Forrest en vervolgens een half seizoen aan ADO Den Haag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.