Volledig scherm
Jay-Roy Grot (links). © David van Haren

Leeds United doet bod op Grot bij NEC

NIJMEGEN - Het vertrek van Jay-Roy Grot bij NEC lijkt aanstaande. Leeds United heeft bij de Nijmeegse club een bod gedaan op de 19-jarige aanvaller, die nog een seizoen onder contract staat bij de Gelderse eerstedivisionist.

Leeds United wil de transfer van de jeugdinternational op korte termijn afronden. 

Chris Wood

De club uit de Championship, het tweede niveau van Engeland, verkocht maandag aanvaller Chris Wood aan Premier League-club Burnley FC. Met de transfer van de international van Nieuw-Zeeland zou een bedrag gemoeid zijn van ongeveer 16 miljoen euro. Leeds United wil naast Grot ook Rudy Gestede van Middlesbrough FC aantrekken als vervanging.

Remco Oversier, de technisch directeur van NEC, wilde gisteren niet reageren op de belangstelling vanuit Engeland. Volgens bronnen van De Gelderlander hebben meerdere clubs concrete belangstelling voor Grot en heeft NEC aanbiedingen van meerdere clubs in beraad. De internationale transfermarkt sluit aan het eind van deze maand.

Topscorer

Grot is aan zijn derde seizoen bezig in de hoofdselectie van NEC. Hij brak vorig seizoen echt door bij de Nijmeegse club en werd toen clubtopscorer in de competitie met vijf doelpunten.