Volledig scherm
Ajacied Mateo Cassierra passeert NEC-keeper Joris Delle en maakt de 2-0. © Stanley Gontha

Lijnders staat voor puzzel in aanloop naar 'kampioensduel' NEC

NIJMEGEN - Het kampioenschap staat voor NEC op het spel tegen Jong Ajax maandagavond op De Toekomst in Amsterdam, aldus trainer Pepijn Lijnders. Door de blessure van spits Sven Braken staat de coach voor een puzzel.

Quote

Als we verliezen is de strijd om het kampioen­schap beslis

NEC-trainer Pepijn Lijnders

NEC speelt in de bloedstollende titelstrijd in de eerste divisie maandagavond op De Toekomst voor de tweede keer in elf dagen tegen Jong Ajax. Het eerste duel (2-0 voor Jong Ajax) op 6 april is ongeldig verklaard omdat bij de Amsterdammers de geschorste Teun Bijleveld meespeelde.

Volgens trainer Pepijn Lijnders kan NEC bij een verlies de titel vergeten. ,,Als we verliezen is de strijd om het kampioenschap beslist, maar die om directe promotie nog niet.’’

NEC staat met drie duels te gaan twee punten achter op Fortuna Sittard, dat een duel meer heeft gespeeld. Jong Ajax heeft evenveel duels en punten als NEC. De Amsterdammers kunnen echter niet promoveren. Bij verlies is NEC afhankelijk van een misstap van Fortuna om direct naar de eredivisie te gaan.

Geen Sven Braken

Lijnders kan tegen Jong Ajax niet beschikken over de geblesseerde spits Sven Braken, die de afgelopen wedstrijden op een basisplaats kon rekenen. Vrijdag tegen Helmond Sport viel hij uit met hamstringklachten. De trainer moet daarom puzzelen op zijn basis. 

Het lijkt erop dat Mart Dijkstra terugkeert in de basis. Een andere mogelijkheid is dat Ferdi Kadioglu weer als aanvallende middenvelder gaat spelen en Steeven Langil rechtsbuiten staat. Met welke elf Lijnders start, wil hij een dag voor de wedstrijd niet prijsgeven. ,,We hebben heel veel opties. Ik denk dat we de goede mix hebben gevonden.’’

Gregor Breinburg ontbrak zondag op de training. Uit voorzorg volgens Lijnders; hij heeft een knietje gehad in het duel tegen Helmond Sport. Mohamed Rayhi en Suently Alberto zijn geblesseerd.

Vermoedelijke opstelling:

Delle; Heinloth, Golla, Van de Pavert, Verdonk; Dijkstra, Jansen, Breinburg; Kadioglu, Achahbar, Groeneveld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.